Dom > Izložba > Sadržaj
Kratak uvod LED znanja CCL
May 28, 2018

Zajedno sa elektronskim proizvodima za laganu, tanku, malu, gustinu, multifunkcionalnu, štampanu ploču komponenti i povećanu integraciju, potrošnja energije je sve veća, zahtevi za disipaciju podloge PCB-a postaju sve hitniji, ako zračenje podloge nije dobro, dovestiće do pregrijavanja komponenti štampanih ploča, tako da se pouzdanost pada. U ovom kontekstu rađanje metalne PCB podloge visoke disipacije toplote.

 

Aluminijumski osnovni bakarni laminat je najčešće korišćena metalna podloga za PCB, proizvod je 1969. godine japanskim Sanyo nacionalnim pronalaskom, 1974. godine počela je da se koristi u seriji STK hibridnog integrisanog kola snage pojačavača. Na početku 80-ih godina prošlog vijeka bakarne ploče od metalne baze u Chinais-u uglavnom se primjenjuje u vojnim proizvodima, materijal iz metala PCB metala je u potpunosti zavisan od uvoza, cijena je skupa. Krajem osamdesetih, zajedno sa proširenjem aluminijumske baze obloženog laminata od bakra u automobilu, elektronskih proizvoda motornih motora u širokom spektru upotrebe i doziranja, promovišu razvoj kineskih metalnih podloga za istraživanje i proizvodnju tehnologije PCB i njegovu široku primjenu u elektronike, telekomunikacija, struje i drugih oblasti.

Predstavnici stranih proizvođača metalne podloge su Japanac, japanski Sumitomo Panasonic električar, DENKA HITY PLATE, USA Beggs kompanija. Japan Sumitomo metalni PCB podloga ima tri serije (tj. Aluminijumski osnovni bakarni obloženi laminat, obloženo bakrovo željezo, laminat od bakra). Aluminijumski bakarni laminat od bakra, bakra od presovanog čeličnog lima, proizvodi od plastike od laka od bakra su ALC-1401 i ALC-1370, ALC-5950 i ALC-3370 i ALC-2420. Jedan od najranijih proizvođača razvio je proizvodnju laminata od bakra od metalne baze je 704. fabrika u vlasništvu države, kasnih devedesetih ima mnogo uređaja i razvija se i proizvodi aluminijumski bakarni pločasti laminat. Fabrika metalne podloge 704 ima tri serije, odnosno laminat od bakra od aluminijuma, laminat od bakra, laminat bakra obložen željeznom bazom. Fabrika aluminijumske bakra obložene laminatom 704 prema svojoj karakterističnoj razlici podeljena je na opšti tip i veliku toplotnu disipaciju i visoku frekventnu kolu koristeći tri modela. Prema procjenama, globalna vrijednost PCB-a na bazi metala od oko 2000000000 dolara u 1991, japanski metal na PCB vrijednosti za 2500000000 jena, u 1996 za 6000000000 jena u 20

 

钻孔机(Drilling Machine).png